Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
10.05.2021 r. |
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Soczek owocowy |
Zupa: jarzynowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z koktajlem truskawkowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
11.05.2021 r. |
Kanapka: Chleb z masłem, pasta z twarogu z jajkiem, szczypiorek. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Mandarynka |
Zupa: ryżowa na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Udziec drobiowy pieczony, ziemniaki, mizeria. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
12.05.2021 r. |
Kanapka: Chleb z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, szczypiorek. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Marchewka do chrupania. |
Zupa: barszcz biały z jajkiem, kiełbasą. Chleb. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym, mus malinowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
13.05.2021 r. |
Kanapka: Chleb ziarnisty, masło, ser żółty, papryka, natka pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Jabłko |
Zupa: krem z marchewki i z groszkiem ptysiowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Pieczeń rzymska w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
14.05.2021 r. |
Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Jogurt owocowy |
Zupa: krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z buraka ćwikłowego i kiszonej kapusty. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie