Słowo jadłospis z literek

 Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

27.09.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka śniadaniowa, pomidor. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, papryka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.09.2021 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb ziarnisty z masłem, pasta z twarogu i ryby makreli, papryka, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Jabłko.

Zupa: rosół z makaronem, warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Kasza gryczana, udziec drobiowy pieczony w sosie warzywnym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

29.09.2021 r.
ŚRODA

Zupa mleczna: Kasza manna na mleku z sokiem malinowym. Kanapka: Chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gruszka.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem w sosie pomidorowym

z bazylią. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny:  gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

30.09.2021 r.
CZWARTEK

Kanapka: Chleb ziarnisty, masło, pasta z twarogu, szczypiorek, rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Płatki migdałowe prażone w miodzie.

Zawiera alergeny: gluten, orzechy, mleko i produkty pochodne.

Zupa: grysikowa na rosole, warzywami, natka pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pieczeń rzymska w sosie, ziemniaki, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

01.10.2021 r.
PIĄTEK

Kanapka: Chleb mieszany, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Mus owocowy

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, marchew, jabłko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba , jajko, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmian w jadłospisie