Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

20.11.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, pasta serowa z suszonymi pomidorami czosnkiem. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.11.2023 r.
WTOREK

Kanapka: chleb z masłem, jajko, roszponka, papryka. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur z filetem z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

22.11.2023 r.
ŚRODA

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym surówka z marchwi, jabłka słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.11.2023 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, natka pietruszki, papryka. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natka pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba z panierce z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.11.2023 r.
PIĄTEK

Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie