Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

19.02.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: bułka z masłem, dżem owocowy niskosłodzony. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa: krem z brokuła z ziemniakami na maśle z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca.

20.02.2024 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Kakao na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc.

Zupa: ryżowa na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy pieczony z warzywami, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

21.02.2024 r.
ŚRODA

Kanapka: chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jabłko suszone o smaku mango.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

22.02.2024 r.
CZWARTEK

Kanapka: chleb z masłem, ryba filet z makreli w sosie pomidorowym, natka pietruszki. Kakao na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ciasteczko zbożowe.

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.02.2024 r.
PIĄTEK

Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, jajko, papryka, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy.

Zupa: piracka z ziemniakami, rybą, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchwi i mandarynką. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie