Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
22.04.2024 r. |
Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, ogórek zielony, rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Jogurt owocowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryż zapiekany z jabłkami cynamonem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
23.04.2024 r. |
Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowa, pomidor, sałata, szczypiorek. Kakao na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Jabłko |
Zupa: jarzynowa na udkach z brokułem ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kasza kuskus, filet drobiowy w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
24.04.2024 r. |
Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, papryka, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Owoc |
Zupa: barszcz czerwony z wędliną ziemniakami, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
25.04.2024 r. |
Kanapka: bagietka z ziarnami z masłem, ser żółty, pomidor, roszponka. Kakao na mleku. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Chrupki kukurydziane bananowe. Zawiera alergeny: gluten, soja, mleko, orzechy. |
Zupa: ogórkowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki z ryżem mięsem sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
26.04.2024 r. |
Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Mus owocowy. |
Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko. |
Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie