Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

13.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Kanapka: chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup, pomidor koktajlowy. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa: krupnik na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

14.05.2024 r.
WTOREK

Kanapka: Chleb mieszany z masłem, pasta serowo-szynkowa, papryka, rzodkiewka, szczypiorek. Kakao na mleku.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Jabłko

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, warzywami, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, udziec pieczony, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

15.05.2024 r.
ŚRODA

Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka, pomidor, ogórek zielony. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa: krem z brokuła groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

16.05.2024 r.
CZWARTEK

Kanapka: bułka z sezamem, masłem, dżem niskosłodzony. papryka. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa: rosół z kaszą bulgur, warzywami natka pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z białej kapusty-colesław. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.05.2024 r.
PIĄTEK

Kanapka: chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, jajko, mleko i produkty pochodne.

Chrupki kukurydziane.

Zawiera alergeny: gluten, orzechy.

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kopytka ziemniaczane, surówka z marchewki, chrzan, śmietana. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmian w jadłospisie