Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

07.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Chleb z masłem, szynka, ogórek. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy.

Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

08.04.2025 r.
WTOREK

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami. Chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa ryżowa na udkach z warzywami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

Ziemniaki z masłem, udziec drobiowy pieczony, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

09.04.2025 r.
ŚRODA

Chleb z masłem, szynka drobiowa, papryka, sałata. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Barszcz biały z jajkiem, wędliną, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

10.04.2025 r.
CZWARTEK

Bułka kukurydziana z masłem, miód. Mleko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Crispy - jabłko suszone.

Zupa kapuśniak z ziemniakami, wędliną.

Zawiera alergeny: seler, białko sojowe.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym mix sałat z dresingiem i pomidorkiem koktajlowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

11.04.2025 r.
PIĄTEK

Chleb z masłem, pasta serowa z jajkiem, szczypiorek, ogórek zielony. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy.

Zupa pomidorowa na rosole z tartym ciastem, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie