Transparent jadłospis szkoły

Data

 Śniadanie

Podwieczorek

I danie

II danie

14.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, koktajlowy, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Soczek owocowy

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną na rosole z warzywami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

15.04.2025 r.
WTOREK

Chleb z masłem, twarożek ze śmietaną, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa krem z brokuła groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

16.04.2025 r.
ŚRODA

Płatki wielozbożowe z mlekiem, żurawiną. Chałka z masłem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mini wafelki kukurydziane z polewą malinową.

Zawiera alergeny: soja, mleko.

Może zawierać alergeny: gluten, orzechy.

Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler.

17.04.2025 r.
CZWARTEK

Chleb z masłem, szynka, papryka, rukola. Kakao z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Owoc

Zupa pomidorowa z ryżem, na wywarze mięsno warzywnym natka pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki ryba paluszek pieczony, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

18.04.2025 r.
PIĄTEK

Chleb z masłem, jajko, pomidor, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Mus owocowy

Zupa kalafiorowa z warzywami na maśle z natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

  * zastrzega się zmiany w jadłospisie