Data |
Śniadanie |
Podwieczorek |
I danie |
II danie |
---|---|---|---|---|
14.04.2025 r. |
Chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor, koktajlowy, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Soczek owocowy |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną na rosole z warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, surówka z marchewki, jabłka. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
15.04.2025 r. |
Chleb z masłem, twarożek ze śmietaną, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Owoc |
Zupa krem z brokuła groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne. |
16.04.2025 r. |
Płatki wielozbożowe z mlekiem, żurawiną. Chałka z masłem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Mini wafelki kukurydziane z polewą malinową. Zawiera alergeny: soja, mleko. Może zawierać alergeny: gluten, orzechy. |
Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler. |
17.04.2025 r. |
Chleb z masłem, szynka, papryka, rukola. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Owoc |
Zupa pomidorowa z ryżem, na wywarze mięsno warzywnym natka pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki ryba paluszek pieczony, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne. |
18.04.2025 r. |
Chleb z masłem, jajko, pomidor, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
Mus owocowy |
Zupa kalafiorowa z warzywami na maśle z natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmiany w jadłospisie